Salicylsyra som kemisk peeling

Visste du att det går att göra kemisk peeling hemma med salicylsyra. Och då har jag läst att man kan använda sig av vanliga huvudvärkstabletter för att göra denna peeling. Det är bara att smula och blanda med vatten för att lägga på huden.

Det blir inte riktigt samma sak som då man använder hudvårdsprodukter med salicylsyra. Det är ju inte exakt samma variant av syran i huvudvärkstabletterna. Men tanken är att du kommer att bränna bort döda hudceller och talg för att därmed få en slätare och finare hy i ansiktet.

Skulle jag göra detta?

Svaret är nej! Jag kommer inte att testa på mig själv. Jag tror att det kan vara farligt. Det känns inte som en bra sak att riskera att bli bränd i ansiktet för att jag inte vet vad jag sysslar med. Bättre att köpa färdiga produkter eller att få en professionell behandling tänker jag.