5 tips för en fräsch och frisk sommar

Vad kan du göra i sommar för att bli lite piggare och fräschare? Det finns mycket vi kan göra hemma för att uppleva att livet är lite bättre att leva. Här är 5 tips för sommaren som kan vara bra att ha i bakfickan när du känner att rätt sommar-feeling uteblir.

  1. Sola eller bli brun utan sol

Om du har chansen att sola så bör du ta den. Ge dig ut i friska luften, skydda huden och njut! Om det blir varmt kan du uppsöka en strand och läsa en bok medans du tankar D-vitamin. Skulle det bli en massa regn finns det alltid melanotan, brun-utan-sol krämer och vanliga solarium att ta till.

Gå till badhuset, simma och sola i deras solarium. När du kommer ut är det nästan som att du har varit på stranden och simmat och solat. Kan du inte ta dig till badhuset kanske du kan sitta med fötterna i en fotbad balja och sola med en sollampa hemma. Du kan alltid trösta dig med att det inte blir någon rolig solbränna som folk kommer att skratta åt.

  1. Ta hand om din hud

Det är sommar och kanske lite mer ledigt. Passa på att göra bra saker för din hud. Utöver att du solar för att få sommarfärg kan du använda dig av kemisk peeling hemma för att få snyggare hy. Var dock försiktig med kombinationen hudbehandling och sol. Ibland måste du undvika solen ett tag efter en peeling.

  1. Träffa vänner ofta

Ordna med grillkväll på balkongen eller ses i parken. Passa på att njuta av att kunna vara utomhus. Även om inte solen gassar så är det ju tillräckligt varmt för att göra saker under bar himmel. Kanske en tur på ett nöjesfält med en massa popcorn och sockervadd…

träffa vänner

  1. Sök inåt

Under sommaren kan du använda appar som Spotify för att hitta meditationer och söka inåt. Visste du att tacksamhet ger bättre hälsa. Om du börjar tänka på saker som du är tacksam för så känns livet helt annorlunda. Det kan vara en fin övning för sommarens långa lediga dagar.

Kanske kan du ta en kurs i yoga eller något liknande. På sommaren är det mycket lättare att dra igång den här typen av aktiviteter. Du rör dig ju mycket friare mellan olika platser då vädret är milt och varmt.

  1. Testa nya maträtter

Våga dig på något nytt i köket i sommar. Dels kan du satsa på kost som är hälsosam och dels så kan du fokusera på säsongens råvaror. Det kan ju finnas mycket mer av sommarens frukt. Även utlandets frukter når ju Sverige under sommaren och du kan satsa på meloner av olika slag. Det är fräscht och gott!

Laga mat och bjud familj och vänner på middag för att ha det gott tillsammans. Det är något som bidrar till en frisk sommar som du mår bra av.