Inte roligt med solbränna!

Det är så lätt hänt när solen äntligen kommer tillbaka men solbränna är inte bra. Det vet du om du till exempel har sådana problem med porer att du beaktar kemisk peeling för att göra något åt huden som ser hemsk ut. Det kommer inte att hjälpa med världens vackraste flicknamn om du sommar efter sommar bränner sönder din hud!

Så vad kan vi göra för att undvika detta problem?

Kräm är ju en sak men jag måste säga att jag inte är så förtjust i solkräm. Inte bara för att den kan var onyttig med en massa kemikalier som jag inte vill ha dagligen i mitt ansikte. Det blir så smetigt att hålla på.

Jag tycker att det är bättre att använda kläder och skugga. En solhatt är faktiskt också riktigt snyggt. Om du har den på kommer du att få bukt med en hel del av solstrålarna som du utsätts för.

Om du ska vara många timmar i solen kan det förstås vara läge att ändå använda en kräm. Då hade jag rekommenderat att du väljer en naturlig variant med zink. Det finns också naturliga hudvårdsprodukter som ger UV-skydd. Om du använder dessa under sminket kan du också komma undan den där fula solbrännan som skadar huden i ansiktet!