Saker jag har gjort hastigt och lustigt denna vecka

Jag tycker att det är viktigt att sköta om skönhet och hälsa även när det är jäktigt. Men ibland blir det förstås svårt att få tid till allting som jag skulle vilja göra. Det är till exempel hög tid för professionell pedikyr nu. Min fotbad balja är superbra men jag inser att den och hemmaskrubb inte är samma sak som Hannas vana händer med knivblad.

Jag säger ofta själv att jag skulle vilja om jag bara hade tid. Den här veckan har jag pausat när den tanken kommer och valt att göra något från mig. Det har blivit hastigt och kanske lite lustigt. Men jag är glad att jag inte hoppade över mig själv. Häng med…

Klart jag ska ha massage!

När jag stressar blir jag lätt stel över nacken. Det är ju då jag behöver massage som mest men hoppar över den. Jag ringde till Sthlm Physique på väg till jobbet och fick veta att de kunde ordna med sista minuten massage i Stockholm. Jag gick dit på lunchen!

Fy vad bra det var! Istället för att sitta vid min dator och stelna till ännu mer mellan lunchlåda och skärm så kastade jag mig ut och tog tåget till Odenplan. Jag var där på nolltid. Det kändes som om jag hade vind under vingarna.

I och med att det blev 20 minuter längre lunch på detta vis fick jag jobba aningen längre på eftermiddagen men det kändes inte alls jobbigt. Jag hade ju fortfarande skjuts av lunchens sköna massage!

På kvällen tog jag mig tid för fotbad. Det var så skönt och helt klart värt att bara köra time out och sitta där på soffan en stund. Jag pratade inte ens i telefon under fotbadet. Det var bara jag och min balja samt lite klassisk musik.

fotbad med rosor

Jag hinner sätta in linser med färg

En annan sak som jag tycker är viktigt för psykisk hälsa är att ta hand om skönheten. Det vill säga det jag tycker är vackert. Men när jag har bråttom på morgonen så blir det ofta så att jag hoppar över detaljer som skulle kunna få mig att känna mig finare den dagen.

Jag sträcker mig inte upp för att nå lådan med pärlhalsbandet i garderoben och jag struntar i att lägga på lite skugga också. Men den här veckan tänkte jag, stopp och belägg! Jag kände ett sug efter ögonlinser färg och har ju ett helt set med fina färger.

Istället för att hoppa över detta så tvättade jag noggrant händerna och satte in linser som gav mig en läcker blågrön färg istället för grå. Så härligt och uppfriskande hela dagen. Det tog inte mer än 3 minuter och jag kom inte senare till jobbet på grund av att bry mig om min skönhet.

Visst hinner jag med ansiktsvård

Det blev ju professionell pedikyr och då är det lätt för mig att tänka att det inte finns mer tid den veckan för ordentlig kroppsvård. Men den här veckan så bestämde jag mig för att även köra kemisk peeling hemma och ge porerna en omgång.

Det roliga var att jag kände mig lite stressad på kvällen då jag genomförde behandlingen. Jag smetade nästan in ansiktet med balsam istället! Det fick mig att skratta och tänka att jag måste lugna ner mig och ta det hela med ro. Det är ju ingen tävling och so what om jag kommer lite senare till annat samma kväll.

När jag stod där och såg mig själv i spegeln tänkte jag:

– Varför klarar vissa av stress bättre än andra?

Svaret: För att de gör precis detta!

Summa summarum av min vecka för mig själv

Det var med andra ord en vecka för mig på alla sätt och vis och vad lärde jag mig av den. Att jag hinner! Det gjorde verkligen ingen skillnad att jag tog några minuter till varje dag för att ta hand om mig själv. Samtidigt gjorde det skillnad för mitt humör. Jag kände mig gladare, lugnare och mer inspirerad så det får bli en vecka till med samma tema tänker jag…