Kemisk peeling – Ska du testa kemisk peeling mot ärr och stora porer?

Jag tror att det har gått över tjugo år nu sedan jag såg ett program från England där en dam blev omgjord. Gör om mig program har varit populära länge men i det här programmet använde de en metod som jag inte sett tidigare. Tanten fick genomgå kemisk peeling i ansiktet och det var helt klart fascinerande.

Hon fick ett helt nytt ansikte. Det var som att hon blev 10 år yngre. Kanske mer. Det var då och nu är nu. Då funderade jag inte så mycket på pormaskar som syns men idag gör jag det och är minst sagt sugen på det där med peeling.

Jag behöver inte kemisk peeling för acneärr tack och lov. Mamma sade åt mig att inte klämma och jag lyssnade. Det är därför jag inte har problem med acneärr idag. Men de där porerna. Tänk om man med kemisk peeling kunde får det hela att se ut som då…

Hur fungerar kemisk peeling?

Med kemisk peeling försvinner rodnader och det blir en fin lyster. Det här är en behandling som har blivit otroligt populär världen över. Det hela fungerar med kräm men först ska det förberedas.

Hudterapeuten kan förutom att göra rent genomföra det som kallas för dermaplating då små hår tas bort från huden. Så små hår att du normalt sett inte tänker på dem. Det här görs för att få bättre kemisk peeling resultat då ingredienserna i peelingen kan tränga ner i huden ordentligt.

Det är viktigt att få rätt typ av kemisk peeling och det här är något som gör att du kanske vill hoppa över kemisk peeling hemma om du inte först fått råd av en hudterapeut. Det är nämligen skillnad på olika kemiska peelingar.

Om du har känslig hud behöver du kemisk peeling som inte irriterar. Då du får kemisk peeling behandling på en hudklinik kommer du också att få den produkt som är bäst för din hud.

Vanliga ingredienser i kemisk peeling är:

  • Glykolsyra – Ger sig på toning och behandlar pigmentering i huden.
  • Salicylsyra – Behandlar akne i fet hy. Är också bra för en finare hudton.
  • Mjölksyra – Ger sig på porernas storlek såväl som pigmentering och hud som är slapp.

Om du ska behandla acneärr och svårare pigmentering kan det krävas det som kallas för TCA peeling som är mycket starkare. Det kan också vara aktuellt med peeling som har retinol för att komma åt ärr som är ytliga.

kemisk peeling acneärr

Det tar tid att få fina kemisk peeling resultat

Det kan ta tid att se kemisk peeling resultat vilket beror på att processen i grund och botten går ut på att skapa sår i huden. Det låter ruggigt men är faktiskt precis det som gör att det blir stor skillnad. Du får räkna med flera veckor innan det kommer att synas skillnad.

Du får räkna med minst 4 behandlingar på klinik för att få bukt med acneärr. Om du bara vill snygga till huden kanske det räcker med en behandling. Du kanske till och med kan göra kemisk peeling hemma för att lyckas.

Hur känns det?

Det bränner med kemisk peeling det måste vi vara medvetna om! När huden börjar flagna är det också viktigt att inte dra loss för snabbt. Det kan göra ont och kan skada huden. Det kan alltså göra ganska ont men jag har förstått att det hela är över snabbt.

Dessutom kommer det inte att bränna lika hemskt genom hela behandlingen. Efter att den kemiska peelingen är genomförd kan du inte vara i solen och det kan klia lite i ansiktet. Det är viktigt att du använder toner och krämer under tiden då peelingen är verksam i ansiktet.

Känslan i ansiktet är stram innan huden börjar skalas av. Efter några dagar börjar huden flagna omkring näsa och mun. Det går att klippa bort de större flagorna men man ska verkligen undvika att dra loss så att det inte blir nya ärr av den kemiska peelingen!

kemisk peeling resultat

Var ska jag testa kemisk peeling?

Det finns kemisk peeling i Stockholm såväl som i Luleå men var är den bäst i vårt land? Det är en fråga som jag fundera lite på innan jag testar denna metod. Jag måste också säga att lite research på nätet definitivt har avslöjat att kemisk peeling för acneärr kräver många behandlingar.

Större porer borde vara samma sak men kanske inte. I och med att det faktiskt är en mycket kraftfullare behandling som känns och svider tycker jag att det är viktigt att välja rätt klinik. Jag skulle nog avstå från kemisk peeling hemma tills jag är helt säker på hur min hud kommer att reagera på utvalda produkter.

Dessutom verkar det ju säkrare att gå till en klinik om du vill ha ett riktigt bra resultat. Det känns som att det kemisk peeling pris du betalar också kan komma att spegla hur bra det blir. En hemmaprodukt kan aldrig ge dig den säkerhet som en hudterapeut gör.

Kemisk peeling före efter

Hur kommer det att se ut? Jag älskar före och efter bilder som inspiration. Ta en titt på denna video för att se kemisk peeling före och efter: