Kvinnor och hårtransplantation – Kan kvinnor få hårtransplantation?

Det är inte bara män som kan lida av tunt hår. Håravfall är minst lika jobbigt för kvinnor men det sker förstås inte i samma utsträckning bland damerna som det gör bland gubbarna. Det finns sjukdomar som kan leda till att kvinnor förlorar hår.

När många män genomför hårtransplantation som lyckas så kan det ju verka att kvinnor borde få samma fina resultat. Men det är inte alltid så att den här typen av behandlingar mot håravfall passar för oss kvinnor. Det är inte alls samma sak som att vilja ha mikroblading för att snygga till ögonbrynen!

När passar det med hårtransplantation för kvinnor?

Om vi ska se på vad experter säger om detta så är det väldigt få kvinnor som kan anses vara lämpliga kandidater för hårtransplantation. Man säger att upp till 5% av kvinnorna som lider av håravfall kan få ut något av en transplantation.

Hårtransplantation för kvinnor blir aktuell när:

  • Håret faller av anledningar som inte är hormonella
  • Håret har slitits bort på mekanisk väg
  • Vid plastikkirurgi då det finns oro för att hår kommer att försvinna omkring operationsområdet
  • Kvinnor har flint som liknar mäns eller en hårlinje som drar sig tillbaka
  • Håret har försvunnit till följd av skada som en brännskada och ärrbildning
  • Håravfallet har ärftliga orsaker

Håret är kanske viktigare för kvinnor än män

Det är klart att man inte kan jämföra behovet av hår mellan kvinnor och män rakt av. Men om vi ser på saker som att kvinnor sysslar mer med kemisk peeling hemma, ansiktsmasker, frisyrer, färgade linser och annat som är till för ett vackert utseende så kan vi ju förstå att håravfall är en riktig mardröm.

Män förväntas ju förr eller senare förlora hår. Det kan till och med ses lite som status för en man att ha en kal fläck på huvudet. Med tanke på detta kan det verkligen ses som en slags ödets ironi att just kvinnor inte alltid är lämpliga kandidater för hårtransplantationer.

Hur vet du om denna behandling passar dig?

Om du är kvinna med håravfall så är det klart att du funderar på alla möjliga lösningar. Bara för att du läser online att det inte är så troligt att en transplantation är för dig så ska du inte ge upp. Det här är trots allt en metod som ger fina resultat.

Det du bör göra är att kontakta en hårklinik som jobbar med behandlingar av håravfall. De kan tala om för dig vad som är lämpligt för dig och ditt hår. En klinik med lång erfarenhet som jobbar med olika typer av transplantationer och metoder för utfyllnad av hår kan kanske ge dig en unik behandling.

Om inget annat kan du få goda råd om hur du ska gå vidare och hantera ditt håravfall. Blir det peruk, hatt eller en transplantation? Det är ett svar som du bara kan få av ett proffs som ser närmre på ditt håravfall och vad det är som orsakar det!

hatt och peruk