10 tips för att gå ner i vikt snabbt som blixten

Nästa vecka är det bröllop och du vet precis vilken klänning du ska dyka upp med. Problemet är att du har gått upp lite i vikt sedan du sist hade den på dig. Vad göra? Gå ner i vikt snabbt som blixten förstås!

Det måste sägas att viktnedgång bör vara ett resultat av en hållbar livsstil. Om du går ner supersnabbt i vikt genom att svälta dig och träna som ett djur så kommer du att gå upp snabbt igen. Med detta sagt ska vi nu ta en titt på 10 saker du kan göra för att gå ner i vikt på kort tid.

  1. Sätt upp realistiska mål för din viktnedgång

Att sätta upp nåbara kortsiktiga mål är avgörande för snabb viktminskning. Upprätta ett viktminskningsmål varje vecka, sikta på upp till 1 kg per vecka. Detta hjälper dig att hålla dig motiverad och fokuserad på din resa.

Det kanske går snabbare om du tar hjälp av bra produkter och träningsprogram. Ta en titt på denna lista över några bra bantningspiller som kan göra det lättare för dig att låta bli godsaker och bränna mer då du tränar.

Det ska också sägas att ålder faktiskt får betydelse. Om du är äldre får du inse att det är svårare både att hålla vikten och att gå ner. Din kropp beter sig inte som den gjorde när du var 20. Men du kan till exempel köra på intervallfasta och kanske fasta mer än ett dygn i streck för att se snabbare resultat. Bara om detta är realistiskt förstås och din insulinkänslighet tillåter det.

  1. Drick mycket vatten

Visst kan du gå ner i vikt snabbare med vatten eller mat som är full av vatten. Här har vi ytterligare ett exempel på när gurkan kommer till användning ju! Att dricka vatten före måltider kan hjälpa till att minska din aptit. Det kanske leder till att du konsumerar färre kalorier.

Förbered med en vattenflaska som du dricker från när du känner att du vill äta igen. Detta kan göra att du lyckas gå ner i vikt snabbt då du undviker onödiga mellanmål som genast sätter sig omkring dina höfter.

Sockerhaltiga drycker, som läsk och juice, är fyllda med tomma kalorier som hindrar viktminskning. Byt ut dessa drycker med vatten, osötat te eller svart kaffe för att spara kalorier och hålla dig hydrerad.

  1. Sov mer!

Om du sover kan du inte äta och gå upp i vikt! Det är verkligen sant att sömn kan göra så stor skillnad. Gå och lägg dig i tid och ta en tupplur istället för att dricka en kopp kaffe med tillhörande kaka.

Brist på sömn kan störa viktminskning genom att påverka hungerhormoner och minska din förmåga att motstå sug. Sikta på 7-9 timmars sömn per natt för att optimera dina viktminskningsinsatser.

En tupplur kan också hjälpa dig att orka träna mer. Då kanske du kommer att bränna mer fett och nå ditt viktmål snabbare. Dessutom kan sömn få dig att tänka bättre. Du inser att det inte är värt att småäta nu när du så gärna vill komma i den där klänningen.

sov gott
Sov gott för att gå ner i vikt!
  1. Ät en proteinrik frukost

En proteinrik frukost kan hjälpa till att dämpa hunger under hela dagen. Välj mat som ägg, grekisk yoghurt eller en proteinshake för att få igång din ämnesomsättning och minska det totala kaloriintaget.

Detta förutsatt att du faktiskt kommer att äta frukost. Det finns gott om studier som visar att du kan gå ner snabbt i vikt om du helt enkelt hoppar över denna måltid. Eller så äter du bara frukost. Då bör den verkligen vara full av protein så att du orkar fasta till nästa morgon.

  1. Kör på HIIT-träning

HIIT-träning är ett tidseffektivt sätt att bränna kalorier snabbt. Dessa övningar växlar mellan intensiva utbrott av aktivitet och återhämtningsperioder. Det hjälper dig att bränna fler kalorier på kortare tid.

klänning
Träna HIIT för att komma i den där klänningen!
  1. Håll koll på hur mycket du äter

Att föra en matdagbok eller använda en smartphone-app för att logga dina måltider kan hjälpa dig att bli mer medveten om dina matvanor. Detta kan leda till bättre portionskontroll och hälsosammare matval.

  1. Dra ner på raffinerade kolhydrater

Raffinerade kolhydrater och processade livsmedel kan leda till ökad hunger och sug. Ersätt dessa med fullkorn, frukt, grönsaker och magra proteiner för att stödja dina viktminskningsmål. Tänk igenom vad du får äta och ha inget annat hemma.

Om din kyl inte har bullar, juice och annat som kommer att motverka din viktnedgång så blir det svårt att klara av detta.

  1. Öka ditt fiberintag

Fiberrika livsmedel som frukt, grönsaker och fullkorn kan hjälpa dig att känna dig mätt längre. Det kan minska ditt totala kaloriintag. Sikta på minst 25-30 gram fibrer dagligen för att stödja viktminskning. Strö psylliumfrön över sallad, gröt och annat du äter.

Du kan äta ketobröd med mer fibrer:

  1. Dra ner på stressen

Stress kan leda till känslomässigt ätande och viktökning. Inkorporera stressreducerande tekniker, såsom meditation, yoga eller, fotbad hemma och djupandningsövningar för att hålla dina viktminskningsförsök på rätt spår.

Även om det kan vara tilltalande att gå ner i vikt snabbt så är det viktigt att komma ihåg att gradvis, konsekvent viktminskning är nyckeln till långsiktig framgång. Genom att införliva dessa 10 tips i din livsstil kan du uppnå snabbare viktminskning samtidigt som du bibehåller din allmänna hälsa och välbefinnande.

Fast om vi tänker oss att du ska gå ner mest möjliga på en veckas tid så är det bästa att göra följande:

Kör så lång fasta du kan, ät en måltid per dag som enbart består av protein och goda fibrer, träna under fastan så nära måltiden som möjligt och sov så mycket du kan på natten!