Plasma pen – Ska du använda plasma pen för hängig hud?

Glöm allt om kemisk peeling hemma! Det är plasma pen du ska använda för att få bort de där påsarna under ögonen och se 10 år yngre ut! Om du har försökt med gurka, is, diverse krämer men ändå inte ser någon skillnad är det dags att utforska denna nya teknologi som inte alls är invasiv.

Vad är plasma pen?

En plasma pen skickar ut ett ljus som kommer att krympa påsar, rynkor och överflödig hud. När plasmablixten riktas mot huden så sker en uppstramning då cellerna dras mot varandra. På så vis kan plasma pen behandla hamsterpåsar och andra hudfenomen som gör att du har slappa hudpartier.

Funktionen går ut på att överskott av hud minskas. Just nu är detta den enda icke-kirurgiska hudbehandlingen som kan ge dig detta resultat. Metoden är skonsam och inte alls obehaglig och du finner den på professionella hudkliniker i Sverige.

plasma pen behandling
Plasma pen fungerar med ljus och inte med kniv eller nål!

Så går en plasma-pen behandlingen till

En plasmapen ser ut som en penna, därav namnet. Från pennan skickas en blixt ut. Denna blixt är minimal. Blixten kommer att minimera huden där den träffar. Det är detta som gör att extra hud minskas ner.

Innan behandlingen drar igång så kommer området som ska stramas åt att smörjas in med Emla-kräm. Denna kräm får sitta i cirka en halvtimme innan blixtbehandlingen drar igång. Beroende på det hudområde som ska behandlas med plasma pen så kommer man att använda lite olika teknik och mönster för att öppna upp kanaler och strama åt.

Plasma pen för ögonlock är otroligt effektivt. Om du har hängande ögonlock kan du snabbt se skillnad. För att rikta rätt så kommer dermatologen som utför behandlingen att börja med att rita ut bruna fläckar där blixten ska riktas.

Här kan du se hur plasma pen behandling går till:

Är denna behandling bättre än kirurgiska ingrepp?

När du fundera på vad du ska göra för att strama åt huden i ansiktet så har du ju flera olika val. Det finns mer eller mindre kirurgiska ingrepp. Men att dra en tråd genom huden eller att spruta in med dermafillers kanske inte känns helt rätt för dig. Detta särskilt om du är rädd för postkirurgiska infektioner.

Fina fördelar med plasma pen är:

 • Läkningen är snabb
 • Du riskerar inte att ta bort för mycket hud
 • Resultatet är omedelbart
 • Det krävs ingen operation
 • Hudens kvalitet ökar också med behandlingen

Det här är en mildare behandling än många andra metoder som microblading och mer. Därmed kan den passa dig som helst gör saker som är naturliga och milda för din hud.

plasma pen före efter
Trots att behandlingen är så mild går det att se fina plasma pen resultat snabbt!

Vad går att behandla med plasmabehandling?

Där det finns slapp hud kan du behandla med plasma pen! Den här metoden används framförallt i ansiktet. Plasma pen hamsterpåsar är ett vanligt område och många som har slapp hud på hals och kinder väljer detta.

Men du kan också få bukt med rynkor, fina linjer och hy som är ojämn med en plasma-pen-behandling. Metoden lämpar sig väl för kvinnor och män.

Du kan behandla:

 • Rynkor
 • Kråksparkar
 • Acneärr
 • Vårtor
 • Bristningar
 • Påsar under ögonen
 • Hamsterpåsar på kinder och hals
 • Lös hud på halsen
 • Rynkor i pannan
 • Gropar
plasma pen före efter Hanna
Med lite smink ser Hanna ut som en ny människa efter behandlingen!

Var kan jag få plasma pen behandling?

Plasma-behandlingar kallas också för PRP och de finns på hudvårdskliniker runtom i vårt land. Du bör kunna finna en lokal klinik där du kan boka in tid för konsultation och eventuellt för en behandling.

Här är några exempel på kliniker som kan hjälpa till med den här typen av behandling:

Hudoteket i Jönköping

Hudoteket

Hudoteket har salong i Jönköping och erbjuder PRP-behandlingar av en erfaren och legitimerad sjuksköterska. Metoden erbjuds för behandling av rynkor såväl som för håravfall. Det går bra att boka in en behandling direkt på telefon eller att gå förbi kliniken för att boka på plats och även ställa frågor.

När vi ser på Hudoteket omdömen så är det viktigt att notera att de positiva omdömena rör själva kliniken. De klagomål som har publicerats online har med onlinebutiken att göra och beställning av produkter. Men behandlingar på kliniken i Jönköping får goda betyg.

Du kan läsa mer om Hudotekets PRP-behandling här.

Victoria Grepo Akademin i Stockholm

Victoria Grepo

Om du vill ha din plasma pen behandling i Stockholm till ett bra pris kan det här vara ett bra val. Victoria Grepo kliniken har god erfarenhet av den här typen av behandlingar. De erbjuder dessutom ett konkurrenskraftigt pris.

Titta alltid på deras hemsida för att se om du kan få en rabatt och var noga med att undersöka de olika typer av plasma behandlingar som erbjuds. Stor fokus ligger på området omkring ögon och resten av ansiktet. Men ring kliniken och rådgör om den del av din kropp som du vill behandla och strama upp.

Du kan läsa mer om plasmapenbehandlingar på Victoria Grepo här.

Nordic Hair i Stockholm, Malmö och Göteborg

Nordic Hair

Nordic Hair är experter på hårtransplantationer och kan ge PRP-behandlingar för håravfall. Detta är ett bra val för dig som vill göra något åt tunnhårighet. Nordic Hair tar emot kvinnor såväl som män och erbjuder professionella behandlingar med fint stöd inför, under och efter PRP-ingreppet.

Du kan se priser och ta kontakt med Nordic Hair här.

Ytterligare möjligheter kan vara:

 • Fey Sthlm i Stockholm med PRP mot artros
 • Inskinity i Stockholm med plasmabehandling för hudföryngring
 • Agdeliuskliniken i Stockholm med PRP för huden
 • Dermacenter i Stockholm med plasma för hudvård
 • Bauer Clinic i Jönköping med PRP för huden
 • Vanjas Skönhet och Laserklinik i Norrköping med plasma för hudföryngring
 • 85 Kliniken i Göteborg med plasma för håravfall
 • Curos Skin Clinic i Malmö
 • Capio Sports Medicine i Umeå

Finns det plasma pen risker?

Det finns inga större plasma pen risker men du bör förstås veta att du efter behandling kommer att ha prickar ett tag. Prickarna som placeras ut för att behandla på rätt sätt kommer till sist att torka och falla av och de går att sminka över.

Det kan också vara så att du först får en svullnad några dagar efter att ha fått behandling med plasmapen. Detta är ganska vanligt till exempel då du fått plasma pen ögonlock behandling. Efter 10-12 dagar ska det inte finnas några spår av behandlingen.

Efter behandlingen finns det plasma pen risker som har mer med din hantering av eftervård att göra än med själva behandlingen. Du ska skydda dig mot UV-strålar för att undvika pigmentering. Dessutom ska du inte pilla på de bruna fläckarna som är en form av sårskorpa då detta kan leda till risk för infektion i huden.

Planera in din plasma pen behandling då du vet att du kommer att ha några lugna dagar efteråt för läkning. Inte då du ska ge dig iväg på solsemester samma vecka!

10 frågor och svar om plasma pen

 1. Vilka områden på kroppen kan behandlas med plasma pen?

Det går att använda denna metod för ansiktet, nacken, bröstet och händerna.

 1. Hur lång tid tar en plasma pen behandling?

Det tar mellan 30 och 60 minuter att genomföra en plasma pen behandling. Lägg till detta tiden för förberedelse med kräm som ska sitta i en stund så får du en behandling på mellan 60-90 minuter.

 1. Gör det ont att behandla med plasma pen?

Det kan kännas lite obehagligt med plasma pen behandling men detta kan inte beskrivas som smärta och de flesta klarar av behandlingen utan besvär. Många beskriver känslan som en varm nypning eller som en gummisnodd som slår till mot huden.

 1. Hur länge håller en plasma pen behandling?

Plasma pen resultat håller som regel i upp till 3 års tid. Detta om du tar hand om din hud på rätt sätt.

före och efter laserbehandling
Det är inte för evigt men det går snabbt att uppdatera med ny behandling
 1. Hur lång är återhämtningen efter behandlingen?

Det kan ta mellan 7 till 10 dagar för huden att återhämta sig efter att ha behandlats med plasma pennan.

 1. Finns det biverkningar av plasma penna?

Om du inte tar hand om din hud efter en plasma pen behandling finns risken för hyperpigmentering såväl som inflammation och följande ärrbildning. Svullnad och öm hud är förstås också biverkningar men de går ju snabbt över.

 1. Hur snabbt ser jag resultaten av en plasma penna behandling?

Plasma pen resultat syns på en gång men du ser helheten utan prickar så snart som dessa har fallit bort. Så räkna med 10 dagar innan du ser den stora skillnaden. Ta före och efter bilder!

 1. Hur ofta ska jag behandla med plasma penna?

En rekommendation kan vara en gång i halvåret för att behålla det fina resultatet. Men detta är en individuell fråga så rådgör om detta på den klinik som du genomför behandlingen på.

 1. Finns det någon som inte ska få behandling med plasma pen?

Ja, om du är gravid eller ammar ska du undvika detta. Gravida ska ju alltid vara försiktiga med kroppsbehandlingar under graviditeten. Dessutom är det inte att rekommendera att använda plasma tekniken om du har en hudinfektion, lider av hudcancer eller har problem med ditt immunförsvar.

 1. Är plasma pen behandlingar säkra?

Ja, när de utförs av en kunnig dermatolog som är kvalificerad för att utföra behandlingen så är detta säkert.

Plasma pen före och efter bilder

 

Här kan du se flera plasma pen före och efter bilder: